Raja häämöttää

 Kylläpä teki hyvää illalla istua saunassa hotellissa omassa huoneessa ja katsella keskiyöllä yötöntä yötä.



 Aamupalasta saatiin taas voimia kiivetä Pärrän selkään. Matka jatkui oikeen kivan auringon paisteen saattelemana. Utsjoki tuli varsin nopeasti vastaan. Tankattiin seolla ja kaupasta jätskit, mukavat karavaanari perheet kävi juttusilla vaihdettiin tovi kuulumisia. Nuorgam... Kauppaan ja vähän täydennystä 😊. Samalla käytiin ravintelissa syömässä taas jaksaa... Pihaan kaarsikin reissun eka Africa Twin. Olivat ajelleet jo tovin Suomea kierrellen, olisiko ollut jo yli 4000 kilsaa mittarissa.. Moikattiin ja toivoteltiin mukavaa retkeä puolin ja toisin. 


Jatkettiin kohti rajaa. tietoa oli ettei pääse yli ja myös että pääsee? Puomilla oli pysäytys ja virkailija kysyi mistä tulossa? Lapland vastasin ja puomi oli auki... Ei voi olla totta joulusta saakka odotettu Varangin vuono ja Pykeija toteutuisi 😅😊. Tuntui todella hyvälle. Jatkettiin. E 75  tietä kohti Kirknes... Aivan mahtavaa.




Pykeija ja vastassa iloinen ja mukava Pål Haldorsen joka toivotti meidät tervetulleeksi 😊. Näytti mökin ja sanoi että pääsette tänään jo saunaan jos tahdotte... Ja meille sopi erittäin hyvin. Olihan meillä ajatuksena ollut että jäämeressä uidaan jos ja kun sinne pääsisimme. Joku nuoripari siellä näyttikin uivan kuin Kalat vedessä hrrrrrr.  Oikeen mukava nuoripari jatkoivat saunomisen ja uimisen  jälkeen kohti Nordkappia. Asetuttiin mökkiin nyt ei ainakaan huomenna ajeta.








Illalla saatiin kunnia jutella Jäämeren kuningattarelle Elsalle .. 33 vuotta työtä ilahduttaen ihmisiä ja antaen mahdollisuuden kokea tämä mahtava luonto! Sauna ja majoitus... Arvostamme! Nyt kuulemma voisi jo höllätä tahtia ja antaa nuoren polven astua remmiin.. Onneksi Elsa oli saanut avukseen Anitan joka matkailun ammattilaisena osaa palvella. Toivomme leppoisia ja iloisia eläkevuosia Elsalle. 


Niin lempeät oli löylyt ja niin Raikas tuo vuonovesi... Ilo  kuului molempien suusta, paikka on niin kokemisen arvoinen.


Illalla oli hyvä vaipua uneen kun mökin ikkunasta unikuvat antoi pitkä hieno hiekkaranta ja vihertävä vesi jota ympäröi ylhäät vuoret. Vihdoin voi levätä, unohtaa arjen ja työt...


Ps. Mahtava viihtyisä Aurora tupa on rakennettu saunan viereen  täältä voi katsoa isoista  ikkunoista avautuvaa henkeäsalpaavaa maisemaa ja myöhemmin revontulia.





Huomisen ja loman odotusta mitä tuonee tullessaan?? 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

BAKKAS BAANAA...

Lauvantai suharit

Elävänä tai kuolleena